Refugi de coma vaca – refugi d’Ulldeter

(GR 11.7 – GR 11)

Durada: 3h d’Anada

Desnivell: +500 m, -300 m

Bonica excursiA? pel fons dela capAi??alera de la coma de Fresers, de relleu forAi??a suau cobert de prats. La pujada del fons de la vall al coll de la Marrana Ai??s dura per la inclinaciA? del vessant. Fins al juliol pot haver-hi una gran congesta al vessant d’Ulldeter del coll de la Marrana.

Itinerari:

Des del refugi de Coma de Vaca baixem cap a la palanca que travessa el riu Freser, i anem a trobar el camAi?? que puja a Queralbs. Travessem el torrent del BogadAi??, que baixa del Balandrau, i continuem cap al N seguint la coma de Fresers per la riba esquerra del riu. Pugem al costat d’unes vires rocoses sobre un petit engorjat del riu. MAi??s amunt passem per uns prats al peu d’unes roques rogenques: la jaAi??a del Roc de l’Orri (00:45 h). A l’altra banda del riu veiem dues barraques de pastors.

Continuem pel fons de la vall, passem una font abundosa i mAi??s amunt travessem un torrent que baixa del coll de la Marrana. MAi??s endavant ens hem de comenAi??ar a enfilar, pel prat i sense camAi??, cap al NE deixant a la nostra dreta un esperA? coronat per un turA? amb une tarteres. La pujada Ai??s dura. Al final sortirem a un cami transversal, el de NA?ria a Ulldeter.

