Núria- refugi de coma vaca pel camí dels enginyers

(GR 11.7)

Durada: 03:15 h d’Anada

Dificultat: F

Desnivell: +330 m, -270 m

Itinerari molt espectacular i variat que recorre enlairat les intricades gorgues del Freser. Alguns trams aeris demanen atenció. A l’hivern o amb neu és totalment desaconsellable si les condicions no són bones, no s’és un expert i no es porta material adient. A l’estiu tampoc és recomanable per a persones poc acostumades a l’alta muntanya

Itinerari:

Des del santuari de Núria pugem pel camí de Via Crucis fins al peu d’una creu inclinada (XIII estació), deixem la pista que puja a l’alberg Pic de l’Àliga i travessem un collet verd fins a trobar un camí planer que flanqueja pel vessant i ressegueix tota la coma de Fontnegra i més enllà fins al serrat de Pedrisses (00:50 h) que té una gran vista sobre la vall de Ribes.

Ara el camí gira a l’E i comença a resseguir les gorgues del Freser molt enlaire. Deixem, a sobre, la cabana de Pedrisses, sobre el camí, més enllà, voregem la fonda barrancada del torrent de Joan Déu, després el torrent de la Balma i, després de travessar un portell, l’abrupte clot de Malinfern (02:35 h), cobert de grossos despresos del Torreneules.

Sortim d’aquest clot i flanquegem per vessants drets i herbosos les gorgues fins a un esperó també herbat: el coll dels Homes. Des d’aquí s’orienta decididament cap al refugi de Coma de Vaca. Arribem al refugi de Coma de Vaca (1995 m) que tenim sota mateix.